Предстоящи събития

Есенно равноденствие – 22.09.2018 г.

DSCN8579_copy

Уважаеми приятели, заповядайте и тази година да почетем заедно деня на Есенното равноденствие, когато ден и нощ са равни.

Есенното равноденствие е ден на изпровождане на Бога в подземния свят. Това е ден, когато реколтата от грозде се прибира и обредно се мачка. Скъсването на гроздето, мачкането му и правенето на вино от него символизират животa, който в един момент бива откъснат и си отива – смъртта, която е момент на преход и преобразуването на природната сила в нас, на душата ни, която продължава своя път в друга форма, така както виното е гроздовият сок, но в друг вид и с други качества.

За поредна година ще почетем Божествата на земите ни на скално светилище Беланташ. Всеки може да носи дарове като миналите години – вино, грозде, смокини, всякакви характерни за сезона плодове, хляб, както и всичко друго което искате да споделите с останалите и най-вече с Божествата. Есента е време да се отблагодарим за плодовете на лятото и изминалите слънчеви мигове и да измолим благост, добър късмет и здраве през идващите месеци, когато Богът-Слънце приема образа на вълк и хладът на Борей ще обхване земите ни. Нека по примера на древните оставим ежедневното и се изкачим в планината, за да извикаме Йакх и Сабо, да потърсим близостта на божественото и усетим ритъма на Великата Богиня – Природата!

Къде: Скално светилище Беланташ, събота 22.09.2018 от 19 ч.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s